Paketi

Tečaj istarske kuhinje u La Parenzani

Domaćin u Casa romantica La Parenzani, koja se nalazi tik uz bivšu austrougarsku željezničku trasu (danas biciklistička i pješačka staza) poziva na tečaj istarske kuhinje i vodi Vas po vinskim cestama i cestama maslinovog ulja.

Zajednički posjet jednom od najboljih proizvođača maslinovog ulja obećavajući je uvertira u ovaj zanimljivi vikend. Kušat ćemo više vrsta istarskog djevičanskog maslinovog ulja i dobiti savjete za svakodnevnu upotrebu. Po povratku u Parenzanu, šef kuhinje Sergio Razman očekuje nas na rustikalnoj večeri, pripremljenoj na tradicionalni način na otvorenom kaminu odnosno ispod čripnje.

U subotu, nakon bogatog doručka polako ćemo Vas početi upoznavati sa malim tajnama istarske kuhinje. Ranoranioci su dobrodošli pridružiti se domaćinu u nabavki namirnica. Zajedno ćemo pripremiti istarski meni od 4 slijeda , te ćemo naravno na kraju sve pripremljeno i pojesti.

Poslijepodne ćemo prema željama provesti u šetnji uz more ili jednostavno uživati u capuccinu u jednom od brojnih kafea u Novigradu. Posjetit ćemo također jednog od najpoznatijih istarskih vinara te uživati u razgledu podruma i degustaciji vina.

U večernjim satima naš šef kuhinje pripremit će nam laganu riblju večeru. Za pravi izbor vina uz večeru pobrinut će se naš domaćin.

Usluge

  • 2x noćenje s bogatim doručkom
  • posjet proizvođaču maslinovog ulja uključujuću degustaciju i transfer
  • rustikalna večera
  • tečaj istarske kuhinje ( u trajanju cca. 4 sata) i zajednički ručak
  • poklon pregača za uspomenu na tečaj
  • poludnevni izlet (vodi domaćin Jozo Ponjavić) uključen posjet vinaru, degustacija vina i transfer
  • lagana riblja večera

Broj sudionika – kuhara – ograničen je na maksimalno 10 osoba.